Sangha Aften Oktober

Vores sangha-aften mandag d. 24 oktober vil handle om : Anattā- Læren om ‘Ikke-Selv’ eller ‘Fri af Egoet’

Da Buddha blev spurgt, om der findes et ‘Selv’, tiede han stille. Da han blev spurgt om der ikke findes et ‘Selv’ tiede han stille (ref.: Andanda Sutta).

Denne lære af Buddha er ved første øjekast ikke nemt at forstå. Hvad betyder det, at jeg ikke har et ‘Selv’ eller at der ikke findes et ‘Selv’. Jeg er her jo – lige her står jeg og kan se mig i spejlet. Det er MIG! Eller?

Buddhas lære om anattā handler også om, at alt er i forandring og eftersom vi er en del af alt, så er vi også i forandring.

Vores krop forandrer sig – jeg tænker ikke længer som jeg gjorde, der jeg var 5 år gammel – og måden jeg kigger ind i verden er heller ikke konstant.

Selv om vi ved det, så holder vi fast i måden vi ser os på. Vi sammenligner os med andre og vi tror, at de filtre, gennem hvilke vi kigger ud i verden, er korrekt og at vi har ret. Og dette ‘at holde fast’ skaber os en masse vanskeligheder.

Læren om ‘Anattā’ er læren om at leve med lethed, humor og kærlighed med os selv.

Ja, jeg ser mig i spejlet, men i dag ser jeg sgu lidt mere træt ud end i går og lige i dag, hvor jeg skal præstere x!!!

Hvor ville det være rart at se i spejlet og bare se et unikt menneske – uden sammenligning, uden tilføjelser, uden krav og idéer!

Velkommen til en aften, hvor vi kigger – javel – på os ‘Selv’!

PROGRAM

Vi starter hver sangha-aften med en guidet meditation. Herefter kommer der et oplæg fra lærerne, der hver især vil fortælle lidt om emnet, men også om deres personlige erfaringer (og vanskeligheder) med selve emnet. Der vil også være tid til at diskutere og spørge emnet i hele gruppen og til at komme med egne erfaringer. Vi giver en kop te og kiks.

HVEM

Vi håber og har et ønske om, at denne Sangha skal være et fællesskab, hvor man føler sig hjemme og hører til og hvor man kan finde styrke, når livet slår bølger. Absolut alle, unanset erfaring, køn, herkomst, tro, seksuel orientering, politisk orientering, er velkomne! Mangfoldighed er skøn og giver medspil og modspil.

Vi håber, at vi kan lære at respektere vores forskelle og ligheder og føle at vi kan fortælle åbent og uden forbehold og at vi kan finde sammen i grin og latter. Som Buddha sagde:

“If the traveler can find a wise and virtuous companion

Let the traveler go with this companion joyfully

And overcome the dangers of the way!”

TILMELDING – BETALING

Ingen tilmelding nødvendig – du kommer bare!

Vores Sangha er åben for alle og alle skal have mulighed for at deltage. Derfor er der ikke sat et beløb på for deltagelse. Hvis du har mulighed, opfordres du til at donere – give danā på selve aftenen via vores mobilepay eller kontant. Du kan læse mere om princippet i Danā her på vores side.

I salen er der meditationspuder til låns og stole. Mitra er skofrit.

Date

okt 24 2022
Expired!

Time

17:00 - 19:00

Location

Klinik Mitra
Sankt Knuds Vej 36, 2. sal, 1903 Frederiksberg

Organizer

Copenhagen Insight
Email
info@copenhageninsight.org