Om copenhagen insight meditation

Copenhagen Insight Meditation er en uafhængig forening* og et forum for Indsigtmeditation og undervisning med udgangspunkt i de tidlige buddhistiske tekster.

Vores arrangementer* bliver ledet af en gruppe erfarne lærere med mange års meditationspraksis.

Vores mål er at tilbyde en etisk og filosofisk ramme for at praktisere meditation og Buddhas tidlige lære i den sekulære tid og kultur vi lever i idag – ikke kun i meditation, men også i livet som helhed.

Vi ønsker at dele Buddhas lære på en måde, som er tilgængelig for alle, der gerne vil praktisere og samtidigt gerne vil værne om dybden i den. Det er også vigtigt for os, at vi kan tilbyde undervisningen på Dansk og undersøge i fællesskab, hvordan vi kan oversætte gamle ord, metaforer og kultur til det moderne Danmark og det Danske sprog.

Buddhistiske ritualer og symboler er ikke væsentlige i vores arrangementer.

Vi byder alle velkomne uanset religion, politisk overbevisning, køn, seksualitet, alder, etnisk baggrund, nationalitet og erfaring.

Vi forsøger ikke at omvende nogen. Vi er glade, hvis deltagerne i vores arrangementer oplever, at indsigtsmeditation kan give dem en dybere forbindelse til deres egen tradition.

CIM bliver ledet af en gruppe frivillige, der selv er engagerede i meditation og jævnligt tager på længerevarende retreats på Gaia House i England eller andre steder.

Vores vision

Vores vision er at videregive Buddhas lære, som fortæller os, at indre frihed og opvågning er mulig, at vores sind kan finde ro og vores hjerte være åbent – her og nu, i denne by, i dette liv, i dette øjeblik.

Vores mål er at gøre Buddhas undervisning og indsigtsmeditation let tilgængelig for alle interesserede og gøre det tilgængelig på det Danske sprog. Samtidig ønsker vi at støtte opbygning af fællesskaber, der mediterer sammen og deler den vej, der er inspireret af Buddhas lære.

*CIM er en non-profit forening med CVR nummer DK-41536292 

Som forening må vi kun sælge billetter/tilmeldinger til vores medlemmer. Det betyder, at den første gang du køber en billet/deltagelse i et givet år, bliver du samtidig medlem af CIM. Dit medlemskab bliver ikke fornyet men udløber automatisk i slutningen af vores regnskabsår, og der er ingen betingelser forbundet med at være CIM medlem. Du vil fortsat kun blive kontaktet gennem nyhedsbrevet eller i forbindelse med de events du tilmelder dig.

 

 

FÅ VORES NYHEDS-BREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag updates om events og andre relevante nyheder.