VORES HISTORIE

Ideen til Copenhagen Insight Meditation opstod på Bodhi College’s Dharmalæreruddannelse i 2019. På det tidspunkt var Gerit Stoecklmair, Christin Illeborg og Eva Broby Johansen elever under uddannelse og Signe Glahn var og er stadig leder af Bodhi College.

Lærerfakultetet hos Bodhi College ved bla. Christina Feldman, John Peacock, Stephen Batchelor, Akincano M Weber, Chris Cullin, Yuka Nakamura, Jaya Rudgaard mf.  var alle positive og støtteer op om Copenhagen Insight Meditation ved fortsat at være vores mentorer og ind imellem komme til København og undervise.

På den måde tilhører Copenhagen Insight Meditation en gammel visdomstradition, som i århundreder – årtusinder – har holdt Buddha’s lære ved live og relevant for den kultur og tid, som den blev undervist i.

Vores lærere tilhører en generation, som rejste til Asien i 60´erne og 70´erne i en søgen efter Østens visdom. De blev i Østen i mange år for at være tæt på deres lærere. Da de kom tilbage til Vesten fandt flere af dem sammen og etablerede retreat centre som Gaia House, UK, og Insight Meditation Society, US.

Deres ønske var at viderebringe Indsigtsmeditation (Vipassanna Meditation) og Buddhas lære til andre vesterlændinge udenfor en religiøs sammenhæng.

I vores almindelige travle hverdagsliv er det ikke altid muligt at rejse til England eller USA. Derfor valgte vi at grundlægge Copenhagen Insight Meditation, for både at  viderebringe deres og vores visioner og fortsætte den ubrudte linie fra Buddhas tidlige undervisninger til os i dag.

FÅ VORES NYHEDS-BREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag updates om events og andre relevante nyheder.