Online-studie: De 4 områder for mindfulness, Satipaṭṭhāna.

DE 4 OMRÅDER FOR MINDFULNESS 
En online studiegruppe med buddhistisk psykologi.

Gruppen undervises af Gerit Stöcklmair og Christin Illeborg

Dato: Søndage 3 sep, 17 sep, 1 okt og 29 okt. Kl 16-18
Pris: Reduceret pris Kr. 800,-. Basis pris Kr. 1000,-. Bidrager Kr. 1200,- (Ingen vil blive afvist af økonomiske årsager, så kontakt os hvis du ikke kan betale min. pris)
Tilmelding: Gennem knappen herunder. Indbetaling gennem MobilePay 201438 m tekst [online-studie], hvorefter du får tilsendt et zoomlink.

TILMELDING ONLINE-STUDIE

 

Vi studerer de fire områder for mindfulness som beskrevet i Satipaṭṭhāna Sutta – Buddhas lære om at udvikle og etablere mindfulness i hele éns liv. Denne lære inviterer os til at søge frihedens og medfølelsens vej og til at træne hjertet til at være åbent og modtageligt mens vi står rodfæstet i os selv. Satipaṭṭhāna Sutta er en meget central tekst for forståelse af den buddhistiske psykologi.

I denne gruppe studerer vi teksten omkring de fire områder, som er krop, følelsestone, sind og tanker. Vi vægter at drage parallel til vores dagligdag og at undersøge/diskutere hvordan vi konkret kan få mindfulness til at være en hjælp i vores liv. Særligt er vi interesserede i hvordan vi ved hjælp af mindfulness-træning, kan overkomme det pres og medfølgende stress der forhindre os i at leve på en måde der kan bringe glæde til os selv og andre.

Buddha sagde om denne lære:

Når nogen udvikler og opdyrker disse 4 områder af mindfulness i blot 7 dage, så kan det ske, at hun kommer til fuldt forståelse, indsigt og visdom. Det er den direkte vej til at stoppe alt lidelse.

Studiegruppen er en invitation til at udvikle ens personlige mindfulness via forståelse og en større bevidsthed om de tanke og reaktionsmønstre, der holder vores liv tilbage.

OM UNDERVISNING

Ved hver undervisning vil Christin og Gerit gennemgå en Satipaṭṭhāna ad gangen, der vil være refleksion i mindre break-out-grupper og fællesdiskussion. Der vil blive givet instruktion til at arbejde med et område ad gangen, Der vil være guidet meditation på hvert område som man også efterfølgende har adgang til. Du vil også få tilsendt en version af Satipaṭṭhāna sutta på engelsk. Den er desværre ikke oversat til dansk. Men den findes på Norsk som kan være en god hjælp. Her oversat af Kåre A Lie.

Der kræves ingen forkundskab til mindfulness eller buddhistisk psykologi. Det vil være en fordel at du har lidt kendskab til meditation, eller har lyst til at gå i gang med en daglig praksis.

Gruppen er også en kærkommen hjælp til at holde os i gang, inspirere og støtte os i vores praksis med meditation og mindful levemåde.

Vi håber du har lyst til at være med. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Christin og Gerit via denne mail info@copenhageninsight.org

UNDERVISERE

Christin Illeborg og Gerit Stoecklmair er begge uddannet ved Bodhi College Teacher Training. De er begge medgrundlæggere af Copenhagen Insight Meditation.

GERIT STÖCKLMAIR er mikrobiolog, psykoterapeut og meditationslærer og kommer oprindelig fra Østrig. Som person er hun nysgerrig og interesserer sig for mange emner og det er det, der har ført hende på mange indre og ydre rejser. Hun har levet i England, Skotland og Sydkorea før hun til sidst har bosat sig i Danmark. Hun har praktiseret meditation siden 1994 og har deltaget i mange længervarende retreats siden 1998, for det meste indenfor Vipassana, men også indenfor Zen traditionen og Triratna. Hun graduerede fra Bodhi College Commited Dharma Practitioners Program i 2010 og har en interesse i personlig udvikling gennem integration af krop, sind og sjæl. Så derfor kan det sagtens være, at du kan finde hende på dansegulvet i stedet for siddende på sin meditationspude. Gerit har afsluttet uddannelsen som Dhamma lærer hos Bodhi College. Læs mere om Gerit

 

 

 

CHRISTIN ILLEBORG er en Dharma-baseret meditationslærer og indehaver af Nordic Dharma. Hun tilbyder undervisning i mindfulness-programmer, buddhistisk psykologi og indsigtsmeditation formet efter de nordiske levevilkår. Christin leder silent retreats i Danmark og Sverige, og underviser både professionelle mindfulnesslærere, privatpersoner og virksomheder. Christin har praktiseret meditation siden 2000. Hun har været involveret i både japansk, tibetansk og Theravada-traditionen og senest i en mere sekulær Vipassana-mindfulness bevægelse. I 2022 fuldførte hun uddannelsen som Dharma lærer ved Bodhi College. Christin er desuden uddannet filmklipper (DDF), yogalærer og kognitiv terapeut. Læs mere om Christin

 

 

 

 

Christin og Gerit afholder et 5 dages Satipaṭṭhāna retreat til efteråret 3-8 november. Læs mere her.

Date

sep 03 2023
Expired!

Time

16:00 - 18:00

Location

Online
Zoom
Category

Organizer

Copenhagen Insight
Email
info@copenhageninsight.org

Indsend Kommentar