5-dages mindfulness retreat, Samsø 2024

DE 4 OMRÅDER FOR MINDFULNESS 
5-dages silent retreat ledet af Gerit Stöcklmair og Christin Illeborg
D. 18. – 23. Oktober 2024. Mellem-Rummet Samsø

Retreatet udbydes i samarbejde med Bodhi College
Åbent for nybegyndere og erfarne. Retreatet opfylder kravene til MBI-læreres årlige retreat.

Priser: Standard værelse (2-4 prs.) 7.600,- Glamping 7.600,- Dobbelt (hvis du ønsker at dele værelse m én bestemt person) 8.600,- Enkeltværelse 9.100 , Eget telt 6.500,- (teltpladser kan først sælges, når et bestemt antal værelse pladser er fyldt).
Dana: Priserne dækker kost og logi hos Mellem-Rrummet. Der gives Dana til underviserne ved retreatets afslutning. Læs om Dana.

Retreatet er en mulighed for at udvikle ens personlige mindfulness via intensiv praksis i et støttende fællesskab omgivet af stilhed og smuk natur.

TILMELDING OG SPØRGSMÅL

 

 

 

 

 

 

LEVENDE OG NÆRVÆRENDE 

På dette retreat tager vi udgangspunkt i den smukke tidsløse Satipaṭṭhāna Sutta, som er Buddhas oprindelige undervisning om mindfulness. I løbet af retreatets 5 dage dykker vi ind i de 4 væsentlige områder for opdyrkning af en mindful bevidsthed som et fundament for dybere indsigt og forståelse. Christin og Gerit vil gennem retreatet tilbyde forskellige meditationsformer der vil udvikle og styrke din mindfulness.

At føle sig levende og nærværende er tema for retreatet. Vi vil derfor samle os om en bevidst og enkel opdyrkning af ro i kroppen, i hjertet og sindet. “Kan vi holde pause selvom der er ting, som ikke er ordnet?” “Kan vi slappe af i kroppen og sindet uanset hvor vi er?”

Vi vil have fokus på den form for ro og enkelthed der naturligt åbner for glæde og forundring, men som også skaber stabilitet og sindsro. Stabilitet og sindsro er styrker der udvikler sig gennem dagene, hvor vi uforstyrret praktiserer sammen både i den smukke sal, men også gennem egne traveture over bakkerne og langs stranden. Den stille retreatrytme, der skifter mellem siddende – og gående meditation, perioder med mindful yoga og bevægelse, måltider og hvile, vil give rig mulighed at undersøge hvordan indsigten fra en dybere forståelse af mindfulness, kan åbne for egen indre frihed og til at føle sig fuldt ud levende og nærværende.

Der vil være guidede meditationer samt meditationer i stilhed. I løbet af retreatet vil der være et tjek-in hos lærerne, samt mulighed for personlig vejledning.

OM UNDERVISNING

Undervisningen går igennem de fire områder af mindfulness: Kroppen, følelsestoner, sindstilstande og tanker. Der undervises i forskellige former for indsigts- /mindfulnessmeditation og i metta meditation (lovingkindness), samt blid yoga og mindful bevægelse. Hver aften giver Gerit eller Christin et dharma foredrag.

Når vi efterhånden integrerer mindfulness og lever mindfuldt, så opdyrker vi en fleksibilitet og styrke inde i os, som hjælper os til at kunne stå nærværende med livets forandringer og uvished uden at miste fodfæste. Vi vil opleve en dybere og mere omsorgsfuld kontakt med os selv. Mellem-Rummet på Samsø giver os en skøn ramme, så det bliver lettere at overgive sig til ro og enkelthed, så vi igen kan synke ind i kontakt til os selv og få et større perspektiv i vores liv.

Herunder ser du et par fotos af Mellem-Rummet:

OM MELLEMRUMMET

Mellemrummet er et smukt retreatcenter der ligger afsides og fredeligt omgivet af marker, med 15 minutters gang til havet.  Den smukke åbne natur omkring Mellemrummet på Samsø inviterer til at slippe hverdagen og at ånde dybt. Her er der langt til horisonten og det er muligt at gå tur og tage en dukkert i havet.

Her kan du se billeder fra retreatstedet Mellem-rummet på Samsø.

Adressen er Holmslund Holmevej 3, 8305 Samsø

YDERLIGERE INFORMATION

Retreatet undervises på Dansk og er for alle, også selv om du ikke tidligere har været på retreat. Det er en fordel at have lidt erfaring med meditation og mindfulness, men det vigtigste er en lyst til at fordybe sig i mindfulness praksis over en længere periode.

Retreatet starter fredag d. 18/10 efter en let middag og slutter onsdag d. 23/10 efter frokost. Du kan ankomme fra kl 17

Alle måltider er vegetariske og inkluderet i prisen. Det er ikke muligt at lave special diæter, men kontakt os hvis du har allergier.

Inden retreat-start vil du modtage en mail med praktisk information om bla transport fra færge til centret Mellem-Rummet.
De fleste værelser er med to, tre eller fire senge pladser. Der er kun få enkeltværelser.

På stedet findes meditations udstyr til alle.

TILMELDING

Send en mail til info@copenhageninsight.org med dit værelsesønske, hvorefter du modtager en mail med kontonummer til indbetaling. For at sikre dig en plads skal du indbetale minimum 3000 DKK ved tilmelding. Tilmeldingen er bindende. Resterende beløb betales senest den 1. Oktober 2024.

UNDERVISERE

Christin Illeborg og Gerit Stoecklmair er begge uddannet Dharma undervisere ved Bodhi College. De er desuden medgrundlæggere af Copenhagen Insight Meditation.

GERIT STÖCKLMAIR er mikrobiolog, psykoterapeut og meditationslærer og kommer oprindelig fra Østrig. Som person er hun nysgerrig og interesserer sig for mange emner og det er det, der har ført hende på mange indre og ydre rejser. Hun har levet i England, Skotland og Sydkorea før hun til sidst har bosat sig i Danmark. Hun har praktiseret meditation siden 1994 og har deltaget i mange længervarende retreats siden 1998, for det meste indenfor Vipassana, men også indenfor Zen traditionen og Triratna. Hun graduerede fra Bodhi College Commited Dharma Practitioners Program i 2010 og har en interesse i personlig udvikling gennem integration af krop, sind og sjæl. Så derfor kan det sagtens være, at du kan finde hende på dansegulvet i stedet for siddende på sin meditationspude. Gerit har afsluttet uddannelsen som Dhamma lærer hos Bodhi College. Læs mere om Gerit

CHRISTIN ILLEBORG er en Dharma-baseret meditationslærer og indehaver af Nordic Dharma. Hun underviser mindfulness-programmer, buddhistisk psykologi og indsigtsmeditation formet efter de nordiske levevilkår. Christin leder silent retreats i Danmark og udlandet, og underviser både professionelle mindfulnesslærere, privatpersoner og virksomheder. Christin har praktiseret meditation siden 2000. Hun har været involveret i både japansk, tibetansk og Theravada-traditionen og senest i en mere sekulær Vipassana-mindfulness bevægelse. I 2022 fuldførte hun uddannelsen som Dharma lærer ved Bodhi College. Christin er desuden uddannet filmklipper (DDF), yogalærer og trænet i klassisk kognitiv terapi. Christin bor på landet med sin mand. Tilsammen har de 3 voksne børn. Læs mere om Christin

Retreatet udbydes i samarbejde med Bodhi College

For spørgsmål, kontakt venligst Cph Insight Meditation på info@copenhageninsight.org

Date

okt 18 - 23 2024

Time

17:00 - 14:00

Location

Mellem Rummet Samsø
Website
https://mellem-rummet.dk/
Category

Organizer

Bodhi College

Other Organizers

Copenhagen Insight
Email
info@copenhageninsight.org

Indsend Kommentar